965 51 10 94 - Plaça Constitució, 8, 03811 Quatretondeta quatretondeta@quatretondeta.es

Turisme

A la província d’Alacant, a la comarca del Comtat, es troba Quatretondeta. Un petit poble de 169 habitants on trobareu tranquil·litat, aire pur i un entorn on la mà de l’home no ha destruït, encara, l’encant de la Natura.

Al poble veureu: una església, petita, personal i íntima; un bar de poble, “El Casino Canyares”, on us recomanen un vermut de muntanya, cafè licor o vermut de garrafa, i on també es fan les tapes característiques de la comarca, com els Capellanets, abisinis, papes amb anxoves, sangueta, fetge, coraeta … per menjar un bon arròs al forn o unes carns a la brasa; i l’hotel “Els Frares”, considerat un paradís perdut i on es respira pau i tranquil·litat. Si desitgeu realitzar itineraris de muntanya un guia us pot orientar i, fins i tot, us acompanyarà per la Serrella a llocs meravellosos.

L’entorn de Quatretondeta us encantarà amb els seus paisatges, com la Font de la Vinyeta, on podem trobar aigua freda i lloc per cuinar carn a la brasa; i la Font Roja, una aigua freda i pura, de les millors que mai haureu provat. Us recomiendamos passar a esmorzar. En la mateixa font podeu refredar les vostres begudes. Si vaig seguir, s podeu arribar al cim i tenir una meravellosa vista d’un i de l’altre costat de la Serrella. La Serrella us mostrarà els seus secrets, “La Penya Atrica, l’Hort dels Frares, Els Frares, la Cova Foradada”.

A més hi ha dues microreserves de flora a l’ombra de la Serrella causa de interès per la flora existent. Allí podem trobar fragments de les exemplars mediterranis, amb fleixos, aurons, teixos, mostellares, corners, etc. També hi ha gran quantitat de plantes rupícoles com la teucri de roca, els conillets, la campaneta de cingle, te roquer o la corona de rei.

La nostra Història

En la meva vocació d’adquirir llibres amb història de les nostres comarques, tant gràfica com literària, vaig tenir l’ocasió de comprar a Madrid, certs llibres que no es troben a la venda per les nostres latituds.

Un d’ells va ser el Tom referent a la Província d’Alacant, de la “Geografia General del Regne de València”, editada per D. Lleig Carreras Candy el tom està escrit per Figueras Pacheco. No està datat, però es dedueix que va sortir a la venda cap a 1915.